Reconocimiento-NoComercial(by-nc)

http://es.creativecommons.org/blog/wp-content/uploads/2013/04/by-nc.eu_petit.png

dimarts, 25 de novembre del 2014

*Instagram i * twitter: eines educatives


Flickr:Brent Ozar
A la assignatura processos i contextos he descobert Instagram i twitter, de fet en cap moment m'havia interessat pel món de les xarxes socials. Ha estat la primera vegada que he utilitzat Instagram i el fet de poder realitzar fotografies instantànies i tenir la possibilitat de  penjar-les  a Facebook, Flickr, Twitter entre d'altres, ha suposat un gran descobriment per a mi.


Flicker:SoulRiser
Després d'haver analitzat que suposaria pel docent utilitzar aquestes eines, he arribat a la conclusió que,  poden ser de gran utilitat pel professor, encara que no es pugui utilitzar el mòbil dins l'aula, a través d'imatges capturades pot dur a terme diferents activitats a l'aula. Com ara: iniciar una redacció oral o escrita a partir d'imatges creades per a l'ocasió, fer presentacions de blogs, compartir fotos mentre els alumnes fan una activitat de grup etc.

Font pròpia: http://instagram.com/p/v0SBfJJeu-/?modal=true
La professora Lisa Highfillhttps  seria un bon model a seguir per a molts de 
docents, des de fa temps combina instagram i twitter per a incentivar els alumnes a 
l'autoreflexió i creació.




Quant a twitter, ens permet estar informats de les notícies més recents que ens 'interessen i a la vegada pot arribar a ser una eina d'auto promoció. I si em poso a pensar en la seva utilitat en l'educació, també la considero una bona eina tant per l'alumnat com pel docent. En el cas de l'alumnat,  en ser un instrument comunicatiu pot fomentar la lectura i l'escriptura entre iguals, sempre que els alumnes siguin majors de 14 anys, atès que està prohibida la seva utilització fins aquesta edat. Amb aquesta xarxa social es poden dur a terme a l'aula un gran nombre d'activitats, les quals igual que Instagram atorgarien als alumnes un paper actiu i això faria que se sentissin més involucrats en el procés d'aprenentatge.I en el cas del docent pot compartir informació, col·laborar debatre etc. entorn del món educatiu amb altres professionals i estudiants. El vídeo que mostro a continuació,  fa patent la seva versatilitat en el procés d'aprenentatge.



Encara que m'ha costat bastant treballar amb aquestes eines i sobretot amb Instagram, sóc conscient que és necessari conèixer-les per estar al dia. És una manera de connectar amb els alumnes i fer el procés d'aprenentatge més proper. Ambdós recursos són uns elements que poden ser motivadors per a despertar el seu interès per a una assignatura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada